top of page

Voimia vanhemmat

Katse suunnataan useimmiten lapsien hyvinvointiin. 

Lasten hyvinvointi kuitenkin rakentuu vanhempien hyvinvoinnin päälle.

pikkukuva12.jpg

Oletko ylivirittynyt? Kireä ja huolestunut?

 

Väsyneen ja stressaantuneen vanhemman voi olla haastavaa hallita omia tunteitaan ja pysyä rauhallisena.

Miten voit tukea omaa jaksamistasi? Miten osaat ja voit pitää hyvää huolta itsestäsi? Voitko joustaa jossain asioissa? Miten osaat vakuuttaa itsesi, että tästä kyllä selvitään?

 

Lasten kannalta oleellisinta on säilyttää kodin ”johtajat” toimintakykyisinä. Happinaamari on tärkeä asettaa ensin itselle, vasta sitten lapselle. Vanhempien väliset puhumattomat asiat nousevat väsyneenä huolineen pintaan. Taloustilanteet ja työ stressaa ja aiheuttaa monille huolta. 

 

Tärkeintä on ylläpitää turvallisuuden tunnetta. Se onnistuu parhaiten jakamalla hankalaa tilannetta ja siitä aiheutuvaa hankalaa oloa muiden ihmisten kanssa. Pidetään huolta toisistamme. Kannustetaan toisiamme. Kuunnellaan toistemme huolia ja puretaan heidän kanssaan omiamme. Lievitetään toistemme hätää ja epävarmuutta. Rutiinien ylläpito helpottaa hankalaa oloa. Koittakaa aikatauluttaa päivä ravinnon, levon ja tekemisen suhteen.

 

Olkaa armollisia itsellenne. Välillä voi ottaa ottaa vähän löysemmin. Etsikää leppoisuutta ja levollisuutta toimiinne. Älkää tavoitelko täydellisyyttä! Koittakaa keskittyä siihen, mistä teidän perheeseenne saada iloa ja hyvää mieltä!

 

bottom of page