top of page
Search

Vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö


Koulutin päiväkodin henkilökuntaa vanhempien kanssa tehtävässä yhteistyössä. Pimeässä marraskuun illassa kasvattajat jaksoivat innokkaasti osallistua. Hyviä ideoita ja pohdintaa tärkeän asian äärellä. Opittiin varmasti puolin ja toisin uutta.


Kävin läpi vanhemmuuden historiaa ja muuttunutta kasvatuskulttuuria. Mitä tarkoittaa vanhempien osallisuus päivähoidossa. Mitä ovat vanhemmuustaidot ja miten ne rakentuvat. Miten luoda luottamuksellinen suhde vanhemman kanssa. Miten pitää itsestään huolta, että jaksaa olla positiivisen empaattinen ammattilainen vanhemmalle.


Tässä koulutuksessa ilmapiiri oli lämpimän vastaanottavainen ja ote osaamisessa oli kunnianhimoinen.

Kiitos, kun sain olla mukana.


Alla muutama palaute koulutuksestani.


Kiitos Niinalle koulutuksesta! Aihe oli ajankohtainen ja erittäin mielenkiintoinen. Sain koulutuksesta paljon pohdittavaa. Osaat nostaa esiin ammatillisesti tärkeät asiat, joka on tärkeää kuulijan mielenkiinnon säilymisen kannalta. Tärkeää on myös, että jätetään tilaa keskustelulle, joka luo koulutukseen rentoa ja mukavaa tunnelmaa, lisäksi kokemusten jakaminen on aina opettavaista. Kiva lisä oli, että koulutuksessa tehtiin myös pieniä ryhmätehtäviä. Jatkossa voisi olla mukava, että koulutuksessa käytettävän materiaalin saisi itselleen koulutuksen alussa, jotta voisi kirjoittaa täsmennettyjä muistiinpanoja haluamiinsa kohtiin.

Kiitos lämminhenkisestä koulutuksesta! Terveisin Riikka


Koulutuksessa oli paljon hyvää ja sen jälkeen tietyt koulutuksessa mainitut asiat ns. loksahtivat itselläni paremmin paikalleen. Koulutuksen aihealue oli itselle tuttua asiaa joka oli todella hyvä kerrata. Sain koulutuksessa hyviä suuntaviivoja uuden perspektiivin löytämiseen ja muutamia hyviä käytännön vinkkejäkin. Niinalla oli hyvä, lämmin ja empaattinen koulutusote. Niina ohjeistama yhteinen reflektointi pareittain/ryhmittäin/koko porukalla oli minun mielestäni myös hyvä työkalu kyseisessä koulutuksessa.

Tapani


Koulutus oli mielestäni onnistunut. Tärkeintä antia oli keskustelut ja kokemusten jakaminen työkavereiden kanssa. Niina huolehti, ettei keskustelu rönsyillyt liikaa ja johdonmukaisuus säilyi. Teoriaosuus tuki hyvin aihetta. Viitattiin ajankohtaisiin tutkimuksiin ja julkaisuihin.

Koulutuksesta sai konkreettisia työkaluja käytäntöön.

Enni

Comments


bottom of page