top of page
Search

Pääsiäinen
Aurinko säteilee lupaavasti meidän kaikkien iloksi jo ihan iltaan asti. Niin lohdullista ja voimaannuttavaa.


Kevät onkin ihanaa aikaa myös siinä mielessä, että arki katkeaa sopivasti monien juhlapyhien vuoksi. Saa tankata hieman jaksamista jo kaukana olevan joulun tai talviloman jälkeen.


Kaikki tarvitsevat rytmitystä juhlapyhineen ja lomineen jotka tauottavat vuotta ja mahdollistavat ajan levolle. Lapset nauttivat myös perinteistä ja odottavat niitä usein innolla.


Miten teidän perheenne viettää pääsiäistä?

Onko se teille hiljentymisen ja pysähtymisen juhla, vai leikkisä seikkailu sadun, pääsiäisnoitien, pääsiäisvitsojen ja tipujen ja suklaamunien ilottelu?

Niin tai näin, samalla asialla ollaan. Ihmetellään uuden elämän ihmettä, kun pääsiäisruoho pilkistää mullasta. Uutta versoo puissa ja pensaissa. Pääsiäismunat löytyvät piiloista.


Ei ole ihan helppoa ehkä muokata oman perheen mukaista pääsiäisperinnettä, kun tarjontaa on niin paljon. Museot, talvipuutarhat, eläintilat, akvaariot, kirkot, myyjäiset yms. kutsuvat monipuolisella tarjonnallaan luokseen.

Aikaa menee myös mahdollisiin kyläreissuihin ja pääsiäisherkkujen valmistamiseen.


Olkaa tarkkana, että valitsette teidän perheellenne sopivan tavan perinteelle, sen tavan joka virkistää ja voimaannuttaa parhaiten teidän perheenne jäseniä.


Ehdotan hetkittäin villiä heittäytymistä lasten kanssa pääsiäisen mahdollistamaan mielikuvitusseikkailuun. Lentäisivätkö pääsiäistiput paikoilleen jo yöllä kun lapset nukkuvat ja yllättäisivät heidät aamulla? Voisiko suklaamunat löytyä vaikka kengästä tai uunista? Olisiko pääsiäispupu ehkä jättänyt viestin, jossa on vinkkejä seuraavan suklaamunan löytymiseksi? Heittäytyisivätkö vanhemmatkin pääsiäisvitsojen ideoimiseen ja tekoon?


Perheen yhteisiin jaettuihin ilon hetkiin kannattaa pysähtyä ja niitä ihan järjestämällä järjestää. Ne luovat muistoja ja turvaa. Vahvistavat perheen yhteenkuuluvuutta.

Yksinkertainen oleminenkin vain yhdessä on lapselle suurinta juhlapyhien juhlaa.


Iloista Pääsiäistä teille!

Commentaires


bottom of page