top of page
Search

Oikea tapa viettää hiihtolomaa


Monessa lapsiperheessä havahdutaan lähestyvään hiihtolomaan vasta nyt.

Monen mielestä vähän liian myöhään.

Paniikki!


Onko matkavaraukset tehty? Etsitty hiihtolomaviikon hotellitarjoukset? Onko hiihtolomaleireille ilmoittauduttu ajoissa? Tai kylpylään, hiihtokouluun, talvipäiväriehoihin?

Mitä muut perheet tekevät ja suunnittelevat? Mikä on oikea tapa viettää hiihtolomaa?


Nyt alkaa jo joululoman jälkeinen energisyys loppua ja väsymys painaa. Hiihtolomasta ja sen suunnittelusta saa helposti mojovan stressin aikaan. Loman onnistumisen odotukset ovat kovat. Suunnitellaan laatuaikaa tehokkaasti; kyläillään ja touhutaan hyvällä fiiliksellä.


Hyvä suunnittelu onkin lapsiperheen lomanvietossa ihan A ja O.

Suunnitteluun kannattaa ottaa koko perhe mukaan.Suunnittelu lähtee koko perheen avoimella ja rehellisellä keskustelulla siitä mitä juuri teidän perhe lomalta haluaa. Kaikkia perheenjäseniä kuunnellaan.


Onko teidän perheelle tärkeää tekeminen vai haluaisitteko keskittyä rentoon lepoon? Toiset kaipaavat enemmän touhua ja toiset eivät halua suunnitelmia vaan haluavat tehdä mitä hetkessä keksivät.


Jos kuulutte tuohon touhukkaisiin lomanviettäjien joukkoon, on kuitenkin hyvä muistaa, että pieni lapsi (aikuinen toki myös) kuormittuu arjen kiireistä ja vaatimuksista. Lomalla tulisi jättää myös aikaa rentoon väsymyksestä palautumiseen. Ihan vaikka vaan toistenne tuijotteluun. Vaikka lapsi valittaa tylsyyttä. Tylsyys on lapselle ja aikuisellekin hyväksi!


Hieman väljäksi jätetty suunnitelma antaa tilaa myös niille vähän pilvisimmillekin hetkille, kun tunteet ottavat vallan ja tulee nokkapokkaa. Tai kun sataa vettä. Ihan normaalia ja aika tavallista lomallakin.


Hyvää hiihtolomaa!


Comentarios


bottom of page